Asiakaspalvelun sähköposti on ruuhkautunut, pahoittelemme pitkittynyttä vastausaikaa.

Espoon Asunnot rakennuttaa Tapiolaan uusia kohtuuhintaisia koteja

Espoon Asunnot Oy ja TNRak Oy allekirjoittivat perjantaina 2.7.2021 urakkasopimuksen yhdeksänkerroksisen pistetalon rakentamisesta Espoon Tapiolaan. Nyt solmitun sopimuksen myötä keväällä 2023 on 63 uutta kohtuuhintaista kotia muuttovalmiina osoitteesssa Suvikummuntie 1 E.
Kuva

Suvikummuntie 1:een rakennettava uudiskohde sijaitsee Tapiolassa, hyvien palveluiden äärellä ja lähellä kahta metroasemaa, Tapiolan Urheilupuistoa ja Tapiolaa.

”Tapiolan Urheilupuiston asema on kahdesta asemasta hieman lähempänä. Sen ympärille rakentuu parhaillaan tiivis kaupunkiympäristö uusine koteineen ja palveluineen. Myös Espoon Asunnot on mukana uuden asuinalueen rakentamisessa tuottamalla sinne kohtuuhintaista asumista”, sanoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Nopeasti kehittyvälle alueelle on jo valmistunut yksi Espoon Asuntojen uudiskohde, Jousenpuistonkatu 5, johon asukkaat pääsivät muuttamaan syksyllä 2020.

Suvikummuntie 1:een rakennettavan kerrostalokohteen rakennustyöt alkavat elokuussa 2021.

Nyt allekirjoittamamme urakkasopimus on samalla yhteistyön käynnistys TNRak Oy:n kanssa. Yritys on meille uusi kumppani, mutta sen edustajat aiemmista hankkeista tuttuja”, kertoo Pirjo Räihä.

”Espoon Tapiolaan aloitettava Espoon Asunnot Oy:n kohde on ensimmäinen yhteinen hankeemme. Yhteistyön käynnistyminen heidän kanssaan on meille merkittävä asia. Toivomme, että tästä alkaa pitkäaikainen kumppanuus”, toteaa TNRak Oy:n toimitusjohtaja Tero Niskanen.

Yhdeksänkerroksisessa ja yksiportaisesssa pistetalossa asuntojen koot vaihtelevat 30-neliöisestä yksiöstä 69,5-neliöiseen kolmioon, ja niiden keskipinta-ala on 49,7 neliötä. Kiinteistön autopaikat sijaitsevat läheisessä pysäköintilaitoksessa, jonne kolmen samassa osoitteessa sijaitsevien talojen autopaikat on keskitetty.

Suvikummuntie 1 on Espoon Asunnoille lähes 13 miljoonan euron investointi. Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä. Kohteen on arvioitu valmistuvan huhtikuussa 2023, joten asunnot tulevat hakuun alkuvuodesta 2023.

Aloitamme vuosittain keskimäärin 400 uuden kohtuuhintaisen asunnon rakennuttamisen. Vuoden 2020 lopussa rakenteilla oli yhdeksän kiinteistöä, joihin valmistuu aikanaan 732 uutta kotia.

Uudiskohteet

Rakennamme joka vuosi useita satoja uusia asuntoja. Niiden joukosta löytyy koti sekä pienille että suurille perheille.

Tutustu asuinalueisiin

Espoon asuinalueet ihastuttavat monipuolisuudellaan. Viihdyitpä sitten urbaanissa kaupunkiympäristössä tai maaseudun rauhassa.